Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Waarom uitlijnen?

Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Laat uw wielen daarom uitlijnen wanneer u ongemak ervaart tijdens het autorijden, want alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Goed uitgelijnd betekent dat alle vier de wielen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden.

Hoe gaat uitlijnen in zijn werk?

Uitlijnen is een vak apart en niet iedereen kan het. Om uw wielen uit te lijnen heeft Bandenspecialist Kicken de meest moderne “3D” elektronische uitlijnapparatuur van John Beam in huis en onze uitlijn specialisten worden speciaal getraind om met behulp van deze hoogwaardige technologie banden perfect te kunnen uitlijnen.

Wanneer uitlijnen?

Wij adviseren om uw auto elke 20.000 gereden kilometers of elk jaar te laten controleren op de uitlijning. Bovendien kunt u zelf al signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld wanneer de auto niet meer comfortabel rijdt.

Kom bijvoorbeeld langs voor een controle wanneer: 

  • Bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is.
  • De auto naar één kant trekt.
  • De auto zwaar of licht stuurt.
  • Het stuur na een bocht niet terugdraait.
  • Wanneer de schokdempers vervangen zijn.
  • Wanneer de fuseekogels vervangen zijn of er werk aan verricht is.
  • Wanneer er werkzaamheden aan de spoorstang e.d. verricht zijn.

 

 

Maak op tijd uw afspraak voor de zomer- of winterbanden wissel

Maak op tijd een afspraak voor de zomerbandenwissel of winterbandenwissel, want dit zijn drukke periodes waarin iedereen graag zijn banden laat wisselen. U kunt uw afspraak online inplannen.  Wij raden aan om rond september alvast een afspraak te maken, zodat u zeker bent dat u in oktober terecht kunt voor de winterwissel. Om voor de zomerwissel op tijd te zijn raden wij aan om eind maart alvast de afspraak vast te zetten.