Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Banden voor industrie & grondverzet

Banden zijn zwart en lijken allemaal op elkaar. Voor veel managers/inkopers is daardoor de verleiding groot te kiezen voor goedkope banden, ook al vallen deze soms buiten de specificaties van de fabrikant. Voor het maken van de juiste keuze spelen omgevingstemperatuur, rijafstanden, gebruiksfrequentie, gewicht van truck en lading, terrein en/of structuur van de vloer een grote rol. Een verkeerde keuze in banden of gebrek aan onderhoud kan gevaarlijke situaties opleveren, maar kan ook voor een toename in de bedrijfskosten zorgen. 

De juiste bandenkeuze is afhankelijk van de werkzaamheden die u met het betreffende voertuig wilt uitvoeren. Voor het verzet van forse hoeveelheden gewicht is bijvoorbeeld gewoon kracht nodig. Die kracht kan alleen bereikt worden met massieve banden op een stalen ring genaamd staalcylindrisch. Deze staalcylindrische banden kunnen alleen met zeer speciale en zware industriepersen vervangen of samengesteld worden. Bandenspecialist Kicken beschikt op twee locaties (Sittard en Tegelen) over deze industrie persen.

Intern transport daarentegen heeft weer hele andere vereisten, normale luchtbanden zijn niet geschikt voor de omstandigheden waaronder industriële voertuigen en hun banden moeten presteren, zoals extreme bedrijfstemperaturen, chemische stoffen, vloeren die smetvrij moeten blijven of de noodzaak van absolute stabiliteit. 

Optimale bandenservice voor optimaal rendement

Bedrijven in de industrie en grondverzet zijn vaak 24/7 in de weer, dus ook de machines moeten 24/7 kunnen presteren. Uitval betekent stilstand en kost ongelofelijk veel geld. Bandenspecialist Kicken is zich hier terdege van bewust en biedt daarom een optimale service door het juiste advies en service op maat. Zo kunt u rekenen op een 24-uurs service, montage op locatie en gekwalificeerd personeel dat niet terugdeinst voor groot materieel en kan adviseren over de juiste band die bij uw werkzaamheden past.

Producten en diensten voor industrie & grondverzet

Net als bij autobanden zijn industriebanden in te delen in een A-, B-, en C-categorie (premium, standaard en budget). Het kiezen van de meest geschikte band voor de toepassing is een belangrijke opgave. Op het gebied van industrie & grondverzet kunt u bij ons terecht voor: 

Onze klanten in de industrie en grondverzet kunnen daarnaast altijd rekenen op onze service, wij bieden: 

Wij adviseren U graag over de juiste toepassing en inzet van de juiste band voor uw industriële voertuig, neem contact op voor meer informatie.

In de introductievideo van Continental worden de grote verschillen in industriebanden perfect weergegeven.