Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

De beste oplossing voor landbouwbanden

Voor een deskundig advies over landbouwbanden bent u bij Bandenspecialist Kicken aan het juiste adres. Want wij kunnen door onze jarenlange ervaring de specifieke problemen in de landbouwmechanisatie, zoals tractie, berekening van de juiste voorloop, levensduur en structuurbederf oplossen. Daarbij houden rekening met de steeds hogere eisen die agrariërs en loonwerkers aan banden stellen. Voor het juiste advies over landbouwbanden, of het nu gaat om tractorbanden, implement banden of banden voor weide- en tuinbouwmachines. 

MICHELIN Exelagri dealer voor optimaal advies en service

Daarnaast zijn wij partner van het MICHELIN Exelagri programma waar wij samen met een groep geselecteerde landbouwbandenspecialisten extra kennis opdoen op het gebied van landbouwvoertuigen. Hierdoor zijn wij in staat om onze klanten in de landbouw optimaal te adviseren. In 2004 heeft MICHELIN de ultra flex technologie geïntroduceerd, waarmee minder druk op de grond wordt uitgeoefend, waardoor de oogsten beter zijn. Om deze nieuwe technologie optimaal in te zetten, moeten dealers het juiste advies kunnen geven en alleen dealers die hiertoe in staat zijn, mogen MICHELIN het Exelagri label uitdragen.

MICHELIN Exelagri partners kunnen u voorzien van advies en diensten op maat:

  • Advies: zodat de meeste geschikte band, voor het apparaat en de gebruiksomstandigheden gekozen kan worden.
  • Noodreparaties: gegarandeerde pechservice ook tijdens intensieve landbouwperiodes.
  • Geometrie: voor de beste instellingen op landbouwvoertuigen, om het gebruik van banden en brandstof te optimaliseren en zo de kosten te beperken.
  • Verzwaring met water: in sommige omstandigheden zeer effectief. Er zijn specifieke vaardigheden nodig om exact de juiste hoeveelheden water en antivries te gebruiken en het geheel correct af te sluiten. MICHELIN Exelagri dealers beschikken wij over deze expertise.
  • Montage op locatie: het monteren van alle soorten landbouwvoertuigen kan bij u op locatie plaatsvinden, dat scheelt u enorm veel tijd.

MICHELIN blijft het Exelagri partner programma optimaliseren, waardoor de aangesloten dealers continu op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het gebied van landbouwvoertuigen. Exelagri partners hebben toegang tot extra informatie middels trainingsvideo’s, nieuwsbrieven, whitepapers en periodieke bijeenkomsten. 

Om het MICHELIN Exelagri label te mogen uitdragen, moeten dealers door een strenge keuring die door een onafhankelijke keuringsinstantie uitgevoerd wordt.

De certificering biedt meerwaarde voor de landbouwklant doordat het hoogste niveau van service en technische kennis op het gebied van landbouw oplossingen wordt gewaarborgd.