Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Massieve/staalcylindrische banden 

Er zijn veel verschillende machines en voertuigen binnen het grondverzet, waaronder dumpers, gravers, kranen en laadschoppen. Al deze verschillende machines moeten kunnen werken in zeer zware omstandigheden en vergen daarom ook veel van de banden. Deze banden moeten gewoon kracht kunnen leveren en door de omgeving waarin ze gebruikt worden, tegen een stootje kunnen. 

Kracht kan alleen bereikt worden met massieve banden op een stalen ring, dit worden ook wel staalcylindrisch banden genoemd. Deze staalcylindrische banden kunnen alleen met zeer speciale en zware industriepersen vervangen of samengesteld worden. Bandenspecialist Kicken beschikt op twee locaties (Sittard en Tegelen) over deze industrie persen. 

Massieve banden

Massieve banden zijn betrekkelijk smal en gemonteerd op kleine wielen. Het voordeel van deze banden is een hoog draagvermogen bij kleine inbouwmaten. Omdat de schokdemping vanwege het harde stijve loopvlak minder goed is, worden ze gewoonlijk alleen binnen op een gladde vloer gebruikt. Dit type wordt toegepast op veel magazijntrucks, reachtrucks en op sommige zware heftrucks. 

Laat u adviseren over massieve/staalcylindrische banden voor uw voertuig

Het selecteren van de juiste band voor uw voertuig is uitermate belangrijk en volledig afhankelijk van de toepassing. Bandenspecialist Kicken biedt een optimale service door het juiste advies en service op maat. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van industriële en grondverzet voertuigen en zijn expert in bandenproducten en -service voor deze branches. U kunt rekenen op gekwalificeerd personeel dat niet terugdeinst voor groot materieel en kan adviseren over de juiste band die bij uw werkzaamheden past. 

Onze klanten in de industrie en grondverzet kunnen daarnaast altijd rekenen op onze service, wij bieden: 

Wij adviseren U graag over de juiste toepassing en inzet van de juiste band voor uw industriële voertuig, neem contact op voor meer informatie.