Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Luchtbanden voor industrie & grondverzet.

Voor voertuigen in de industriële sector zijn veel verschillende banden verkrijgbaar, die ieder voor een andere toepassing geschikt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld luchtbanden speciaal voor industriële voertuigen. Deze banden zijn alleen geschikt voor meerdelige velgen en worden meestal geleverd met een binnenband. Luchtbanden hebben een luchtkamer en geven de beste schokdemping op oneffen terrein. Dit voorkomt beschadiging van de heftruck en de last. De goede veereigenschappen voorkomen ook overbelasting van de rug van de heftruckbestuurder. Er treedt in een luchtband minder warmteontwikkeling (accumulatie) op als er grote afstanden mee worden gereden. 

Warmteaccumulatie is overigens de grootste slijtagefactor van iedere rubberband. Door overmatige warmteontwikkeling kan de rubberstructuur beschadigd raken en kunnen de diverse aan elkaar gevulkaniseerde bandlagen loslaten. Als alternatief voor lucht kan ook stikstof worden gebruikt. Zuivere stikstof heeft –grotere moleculen dan gewone lucht, waardoor het spanningsverlies van de band, door de natuurlijke poreusheid van rubber, minder is. Luchtbanden worden onderverdeeld in 2 categorieën: de radiale en de diagonale banden. 

De diagonale luchtband

De spanning in diagonale luchtbanden kan oplopen tot 10 bar waardoor deze een grote draagkracht en stabiliteit bieden. Binnen de industrie wordt daarom meestal gekozen voor diagonale luchtbanden. Door de hoge druk hebben deze banden minder veerkracht dan radiale luchtbanden. 

De radiale luchtband

Radiale luchtbanden hebben juist meer veerkracht en zijn daardoor uitermate geschikt voor heftrucks die zware ladingen moeten verplaatsen. Deze banden zijn wel minder stabiel dan de diagonale banden en dit kan daardoor in bepaalde situaties gevaarlijke zijn.

Laat u adviseren over de juiste luchtbanden voor uw voertuig

Het selecteren van de juiste band voor uw voertuig is uitermate belangrijk en volledig afhankelijk van de toepassing. Bandenspecialist Kicken biedt een optimale service door het juiste advies en service op maat. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van industriële voertuigen en zijn expert in bandenproducten en -service voor de industrie. U kunt rekenen op gekwalificeerd personeel dat niet terugdeinst voor groot materieel en kan adviseren over de juiste band die bij uw werkzaamheden past. 

Onze klanten in de industrie en grondverzet kunnen daarnaast altijd rekenen op onze service, wij bieden: 

Wij adviseren U graag over de juiste toepassing en inzet van de juiste band voor uw industriële voertuig, neem contact op voor meer informatie.