Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Fleetcheck

Het beheren van een wagenpark kost tijd en vraagt om deskundigheid, of het wagenpark nu groot of klein is. Een aantal van de werkzaamheden aan uw wagenpark kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren maar een aantal taken kunt u beter uitbesteden aan de professional, waaronder de controle en het onderhoud van banden en velgen. Met de fleetcheck van Bandenspecialist Kicken bent u verzekert van een periodieke controle op o.a. spanning, uitlijning en slijtagebeeld van uw gehele vloot, dat geeft inzicht en voorkomt onnodige kosten door achterstallig onderhoud. 

Een fleetcheck geeft inzicht

Met de fleetcheck van Bandenspecialist Kicken ontvangt u een uitgebreide rapportage waarbij alle relevante actuele bandengegevens van uw wagenpark zichtbaar worden, zoals de gegevens over de laatste controledatum, de gemeten rest millimeters, de bandenspanning en geconstateerde bijzonderheden of afwijkingen. Door een periodieke fleetcheck worden banden beter, sneller en frequenter gecontroleerd waardoor eventuele gebreken in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit stelt u in staat om vervolgens tijdig de juiste maatregelen te treffen om uw wagenpark in optimale staat te houden. 

Na een periodieke planning kunnen de juiste maatregelen getroffen worden

Wij adviseren graag over de mogelijkheden en de beste oplossing voor uw bedrijf en stellen samen met u het beste onderhoudsplan samen. Zo kunnen we naast de periodiek controles ook direct werkzaamheden uitvoeren om het maximale rendement uit uw banden te halen. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan het wisselen van bandpositie om schuin aflopen van banden te voorkomen of beperken. Door karakteristieke eigenschappen van het voertuig kunnen banden schuin aflopen. Een band met een schuine slijtage van 2 mm kan al snel een rendementsverlies van bijna 20% tot gevolg hebben. Door de banden naar een andere positie te verplaatsen, kan het schuin aflopen tot een minimum te beperkt worden.

Naast de eigenschappen van het voertuig kunnen ook er ook andere oorzaken voor het schuin aflopen zijn, zoals een onjuiste sporing, dit kunnen wij oplossen met onze speciale uitlijnservice voor truck en trailer. Maar ook starre sleepassen op bakwagens en wringende assen van opleggers kunnen bijvoorbeeld een oorzaak zijn. Door de banden dan andersom op de velg te monteren, of het wisselen van wielen naar een andere as, kan de slijtage beter gemanaged worden. Andere maatregelen om meer rendement uit uw banden te halen zijn tijdig demonteren en herprofileren.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.