Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Mogelijke bandenschaarste

Vanaf de 2de helft van 2021 bestaat de kans dat er schaarste op de bandenmarkt komt. Dit betreft voornamelijke banden voor trucks en trailers en wordt door een aantal factoren veroorzaakt. Zo zijn de gevolgen van de Corona pandemie duidelijk merkbaar, fabrieken hebben lang stil gelegen waardoor de productie achterstand opgelopen heeft en voorraden onvoldoende aangevuld zijn. 

Daarnaast stijgt de prijs van de grondstoffen en worden de rubberbomen door een virus geplaagd waardoor de algehele rubberproductie afneemt. En door een onbalans in het wereldwijde containervervoer stijgen de vervoerskosten, met merkbare gevolgen voor de bandenprijzen.

Deze ontwikkelingen vragen om andere oplossingen. Loopvlakvernieuwing en herprofilering behoren zeker tot de mogelijkheden en draagt daarnaast bij aan CO2 vermindering. 

Als lid van Truckbanden Service Nederland delen wij onderling kennis en ervaring, waardoor ontwikkelingen sneller ingezet kunnen worden. Meer informatie over de huidige ontwikkelingen is te lezen in dit artikel op aftersalestruck.nl.