Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Genomineerd voor beste leerbedrijf 2023

Bandenspecialist Kicken B.V. genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2023 in de sector Entree.

Bandenspecialist Kicken B.V. uit Venlo is één van de tien genomineerde leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector MTLM, Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem. Woensdag 14 februari maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.
 
Bandenspecialist Kicken B.V. leidt al meer dan 10 jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Bandenspecialist Kicken B.V. is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat wij zo de vakspecifieke kennis kunnen overdragen op de jeugd. Zij zijn onze toekomstige medewerkers en wij hopen dat wij, door een goede praktijkopleiding te bieden, hen kunnen motiveren om voor een baan in de bandenbranche te kiezen. Het is mooi werk dat altijd nodig blijft, waardoor wij een toekomstbestendige baan kunnen bieden met mooie vooruitzichten, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Door stagiaires tijdens hun leertraject met ons bedrijf kennis te laten maken, kunnen zij dat zelf ervaren.
 
Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.
 
Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.
 
Het overzicht van alle winnaars vindt u op de website van SBB