Denk aan uw winterbanden

Langzaam worden de dagen weer korter en komt er einde aan een hele mooie zomer.  Met het invallen van de herfst komen ook de ongemakken op de weg door wind regen en vallende bladeren. Voorzichtigheid is dan geboden want vooral aan het begin van het nieuwe seizoen zijn we vaak nog niet goed voorbereid en zit een ongeluk ik een klein hoekje.

 

Vergeet daarom niet om tijdig een afspraak te maken om de winterbanden te laten monteren. De naam winterband zet mensen nogal eens op het verkeerde spoor waardoor men langer wacht met wisselen dan raadzaam is. Winterbanden zijn namelijk niet alleen bedoeld voor het rijden tijdens vorst en bieden juist ook in de  herfstperiode veel meer veiligheid op de weg. Door het aangepaste profiel kan o.a. het water veel beter weg, waardoor de wegligging tijdens hevige regenval veel beter is dan op zomerbanden. 

 

Wij adviseren daarom om vanaf een temperatuur van 7 graden de winterbanden te monteren. Het gaat niet lang meer duren voordat we die temperaturen bereiken dus maak nu alvast een afspraak om lange wachttijden te voorkomen en tijdig voorbereid te zijn.

 

Wilt u meer weten over de voordelen van winterbanden? Bekijk dan ook eens de pagina zomer/winter wissel of neem contact op met een van onze vestigingen.

 

Truck Banden Service NL